Star Smile Menu

Met Restylane en Azzalure zijn sinds 1996 ruim 20 miljoen cliënten behandeld!

Wat u moet weten over uw rimpelbehandeling rondom de mond met Azzalure

Wat is Botox?

Botox en Azzalure zijn merknamen, de werkzame stof is Botuline Toxine. In de geneeskunde wordt het al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig (reversibel). Botox is in de medische cosmetiek een middel dat geïnjecteerd wordt om spieractiviteit in het gezicht te verminderen. Het gevolg hiervan is dat de spieren en de huid tot rust komt en tandenknarsen niet meer mogelijk is en bestaande rimpels rondom de mond vervagen. Bovendien leert u het tandenknarsen langzaam af en wordt de vorming van nieuwe rimpels voorkomen.

Wat is tandenknarsen?

Tandenknarsen is het onwillekeurig samentrekken en malen van tanden, meestal tijdens de slaap. Het kan variëren van mild tot ernstig en wordt vaak geassocieerd met stress, angst of slaapstoornissen. Na verloop van tijd kan tandenknarsen leiden tot ernstige schade aan het gebit en de kaakspieren en hoofd- en nekpijn.

Waarom helpt botox bij Tandenknarsen?

Spierontspanning: Botox werkt door de tijdelijke vermindering van de te sterke kauwkracht van de kauwspieren bij tandenknarsen. dit voorkomt het ongecontroleerde samentrekken en malen van tanden tijdens de slaap. Pijnverlichting: Botox kan ook de pijn verlichten die gepaard gaat met tandenknarsen, waardoor patiënten verlichting ervaren van kaak- en hoofdpijn.                                                                                                       Minimale invasie: in tegenstelling tot sommige andere behandelingen, zoals het dragen van een tandheelkundige splint of beugel, vereist botox geen invasieve procedures.

O.a. de rimpels rondom de mond en afhangende mondhoeken. Op deze plaats heeft de huid het meest te lijden onder het samentrekken van de spieren. De veroudering van de huid is in de onderste gezichtshelft het meest opvallend. Doordat de huid na behandeling met Botox niet meer plooit, herstelt deze en vervagen de rimpels. De rimpel diepte vermindert doorgaans 90 tot 95%.

Wat is een zone?

De te behandelen gebieden noemen wij zone’s. Onder 1 zone wordt verstaan: b.v. tandenknarsen of klemmen. Dit gebruiken we als eenheid , omdat voor een zone steeds een vergelijkbare hoeveelheid Botox nodig is.

Is het gevaarlijk?

Nee. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. In zeldzame gevallen kan een aangrenzende spier krachtvermindering ondervinden. Dit is van tijdelijke aard en kan – indien hinderlijk- behandeld worden. Bijwerkingen afgezien van neveneffecten van de prik komen niet voor. Nadat het middel is uitgewerkt herstelt de behandelde spier 100%.

Is de behandeling pijnlijk en hoe zie ik er na de behandeling uit?

Botox wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk, eventueel kan er een verdovende crème gebruikt worden indien u erg gevoelig of angstig bent. Na de behandeling, die ongeveer 5 minuten duurt, kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt doorgaans binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje dit verdwijnt binnen 3 tot 5 dagen.

Hoe ziet de behandeling er uit?

De behandeling met botox voor tandenknarsen is relatief eenvoudig en snel.

Botox wordt geïnjecteerd in de spieren rond de kaak en het gebit. Binnen enkele dagen tot 2 weken zult u merken dat de spieren rond de kaak geleidelijk ontspannen, wat resulteert in minder tandenknarsen en pijn.

Verdwijnt mijn mimiek?

Onze ervaring stelt in staat subtieler en zonder verlies van expressie toch de rimpels rondom de mond optimaal te behandelen. Bespreek met de tandarts wat u wilt en vooral ook wat u niet wilt.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Liggen of bukken dient 2 tot 4 uur na behandeling vermeden te worden. Make-up of creme mag een uur na de behandeling gebruikt worden. Intensieve druk of massage van het gebied moet de eerste dagen na de behandeling vermeden worden.

Wanneer is het effect zichtbaar?

Enkele dagen na de behandeling begint de Botox te werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect op de spier maximaal, de pijnklachten nemen dan langzaam af afhankelijk van de intensiteit van de klachten.

Hoe lang blijft het effect zichtbaar?

Botox behandelingen moeten om de 3 a 6 maanden herhaald worden om de effecten te behouden. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de 3 a 6 maanden een behandeling nodig.

Sterke tandenknarsers en diepe rimpels rondom de mond kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden.

Mag ik direct weer in de zon of onder de zonnebank?

Ja. Wel is het aan te bevelen om als er een blauwe plek is ontstaan deze goed te beschermen met een hoge factor. Wanneer blauwe plekjes aan UV stralen worden blootgesteld kan dit leiden tot pigmentvlekjes.

Conclusie:

Botox is een veelbelovende behandeloptie voor tandenknarsen, die effectieve verlichting biedt voor patiënten die lijden aan dit lastige probleem. Het minimaliseert niet alleen de schade aan het gebit en de kaak, maar vermindert ook pijn en ongemak. Als u last heeft van tandenknarsen, kunt u door de Botox behandeling genieten van een betere nachtrust en een gezondere mond.